برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
انتخاب نام خوب برای کودک امری بسیار مهم وحساس است که تأثیر زیادی بر شخصیت و روح و روان او دارد، نام زیبا و شایسته، نماد هویت و شخصیت آینده هر فرد و مایه افتخار و مباهات وی
وظایف تربیتی والدین از دیدگاه قرآن و حدیث پدر و مادر مسئول سلامت و رشد جسمی و روحی و مهم ترین عامل سعادت و یا شقاوت فرزندان خود هستند، هر چه آنها در این زمینه سرمایه گذاری و تلاش بیشتری کنند نتیجه و ثمر آن را در آینده بیشتر خواهند دید. حساس ترین وظیفه پدر و مادر در برابر فرزندانشان، تربیت صحیح آنان است.
برای دانش آموز نوجوان که در سنی است که می بایست تصمیمات مهمی همانند انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاهی و ... اتخاد کند پذیرش این واقعیت بسیار حایز اهمیت است که: تصمیمات اغلب همراه با آزادی هایی که ایجاد میکنند، از آزادی های فرد کم میکنند. با توجه به وظیفه خطیر اولیا در رابطه با نوجوانان در این سنین توجه به نکاتی در رابطه با تصمیم گیری مهم به نظر می رسد...
به من بگو اوقات فراغت خود را چگونه می گذرانی تا بگویم شما چه کسی هستی و فرزندانت را چگونه تربیت می کنی؟
محبوبه همت
غنی سازی اوقات فراغت به گونه ای که والدین از حداقل امکانات برای تفریح و شادمانی فرزندان استفاده نمایند. علاوه بر این در کنار فرزندان بودن سبب شادابی آنان شده و از انحراف آنان جلوگیری خواهد شد.
مقدار پولی است که به صورت روزانه یا هفتگی یا ماهیانه برای فرد مقرر می نمایند تا او بتواند نیازهای شخصی و ضروری و اقلام مورد علاقه خود را با اختیار و تصمیم خود خرید و تامین نماید.
محبوبه همت
پول تو جیبی؟ مقدار پولی است که به صورت روزانه یا هفتگی یا ماهیانه برای فرد مقرر می نمایند تا او بتواند نیازهای شخصی و ضروری و اقلام مورد علاقه خود را با اختیار و تصمیم خود خرید و تامین نماید.
*مطمئن باشید هر گاه سهم شما از فرزندتان یا سهم فرزندتان از شما کمرنگ شد به معنی حضور جایگزینی در این میان است(نباید فرآیند رشد و میل به عضویت در گروه همسن و جمع دوستان مدرسه ای و عوارض و علائم بلوغ اجتماعی را از یاد برد یا آن را با تعلقات به دنیای مجازی اشتباه گرفت).
محبوبه همت - مرکز یادگیری تبیان
با توجه به وجود شبکه های اجتماعی و استفاده ناگذیر همگی ما از این امکان، همچنین حساسیت دوران نوجوانی عزیزانمان که خواه ناخواه در معرض استفاده از این ابزار قرار می گیرند، رعایت مواردی در این رابطه ضروری به نظر می رسد تا کمترین آسیب را متوجه روند تحصیلی و رشد شخصیتی آنان شود...
فراموش نکنید که غرق شدن در دنیای مجازی یعنی دریافت تشویق و توجه و حمایت از سوی منبعی خارج از خانواده و پذیرش نگاه فرهنگی و اجتماعی آن ها و تن دادن به آنچه مستقیم و غیر مستقیم از آن ها می آموزند. پس اگر مشوق های داخلی یعنی حمایت و توجه و عشق دیگر اعضای خانواده به همدیگر تحت الشعاع مشکلات قرار گیرد یا همان قدر که وابستگی به بازی های کامپیوتری و تمایل به جست و جو در وب سایت های متفاوت می تواند هر کسی را چه بزرگ و کوچک چنان درگیر خود کند.
نگذارید آن ها جای شما را بگیرند. فراموش نکنید که غرق شدن در دنیای مجازی یعنی دریافت تشویق و توجه و حمایت از سوی منبعی خارج از خانواده و پذیرش نگاه فرهنگی و اجتماعی آن ها و تن دادن به آنچه مستقیم و غیر مستقیم از آن ها می آموزند. پس اگر مشوق
مضرات تبلت برای کودکان جدی است! برای فرزندتان تبلت می خرید و با سرگرم شدن او می گویید که عجب خوب است این تکنولوژی، کودکم ساعت ها آرام و بی صدا می نشیند غافل از اینکه این هدیه شما چه بلایی سر کودکتان
درست است که این وسایل می تواند در امر سرگرمی و
آموزشی به کار بیایند اما باید به جنبه های دیگر آن نگاه کرد. اگر والدین بیش از حد به کودکان خود اجازه کار کردن با گوشی و تبلت را بدهند، آن ها از دنیای واقعی فاصله خواهند گرفت.
به دلایل شخصی بسیاری، برخی از والدین تمایل دارند کودک را در کلاس های آنلاین ثبت نام کنند. اما آیا آموزش آنلاین بهترین انتخاب برای کودک است؟
مدرسه را می گذراند. او صبح زیاد بیدار می شود لباس می پوشد و به مدرسه می رود. اما برای به مدرسه رفتن، سوار ماشین یا اتوبوس نمی شود بلکه او از طریق کامپیوتر به یک کلاس مجازی می پیوندد.
او هر سه شنبه در یک کلاس زنده آنلاین حضور می باید و از طریق دوربین معلم را می بیند و یا میکروفون با او صحبت می کند و هم چنین می تواند همکلاسی هایش را نیز ببیند. بقیه روزها او کارهای مدرسه را انجام می دهد، آن ها
کاربرد روزمره ریاضی در زندگی, کودک به اهمیت این مهارت پی خواهد برد مثلا به هنگام پرداخت صورت حساب خرید یا اندازه گیری متراژ منزل یا محاسبه وزن مواد غذایی در آشپزی , می توان کودک را به کمک طلبید با توضیح شغل
های مختلف مثل مهندسان , دارو سازان و ستاره شناسان, دید گاه او به کاربرد ریاضی گسترده تر خواهد شد
بسیاری ازاولیا برای کمک به کودک خود در آموختن ریاضیات، سعی می کنند به روش های گوناگون متوصل شوند تا مفاهیم پیچیده ریاضی را به او بیاموزند. برای اینکه کودک بهترین کمک را دریافت کند، باید هدف را ایجاد اشتیاق هرچه
بیشتر در نظر گرفت و سعی کرد تا آنجا که ممکن است فشار را کاهش داد. انگیزه یادگیری را با نشان دادن کاربرد گسترده ریاضی در زندگی روزمره و اینکه خود اولیا احساس منفی خود را از ریاضی به کودک القا نکنند، می توان قوی تر
گاهی والدین، دانش آموز را وارد چرخه اشتباه تحصیلی می کنند. والدین به هر دری می زنند تا بتوان می کنندند فرزندانی موفق و سربلند به جامعه تحویل دهند ولی وسواس زیاد در این راه مشکلاتی برای دانش آموزان و گاهی خانواده ایجاد می کند.
همراهی پدر و مادر با دانش آموز تا آزمون تیزهوشان نقش به سزایی در موفقیت و کسب نتیجه مطلوب دارد. همراهی پیوسته و صمیمانه اولیا، انگیزه دانش آموزان برای انجام دادن درست کارهای ساده برای پیشرفت در آزمون ها را چند برابر میکند.
برای هر آزمون یک پیشنهاد برای همراهی هدفمندتر ارائه میشود و امید است مورد توجه و قابل اجرا برای پدران و مادران عزیز باشد.
پیشنهاد اول:
دانش آموزان باهوش، خلاق و فعال از کشف کردن لذت میبرند و به دنبال فرصتی برای تجربه کردن هستند. اجازه دهید دانشآموز مزیت های برنامه ریزی را خودش کشف کند. از دانش آموز بخواهید یک روز بدون برنامه درس بخواند و
برخیز و یاد بگیر! فعالیت فیزیکی به یادگیری املا و ریاضی کودکان کمک می کنند
پژوهشی جدید رابطه ای بین فعالیت های فیزیکی و تاثیر آن بر یادگیری و افزایش نمرات در دروس خاص یافته است.
مانند هر کودک دیگری، فرزند من هم موقع انجام دادن تکالیف ریاضی و املا، خسته می شود. گاهی اوقات ما مشق نوشتن را متوقف می کنیم و کمی دور خانه می دویم و یا می رقصیم، سپس از او می خواهم که دوباره بر روی سوال تمرکز کند. و نتیجه خوبی دارد.
آیا تا به حال می دانستید تلفن همراه در کنار تمام مزایای آن، چه مضراتی برای دانش آموزان دارد؛ به عنوان مثال متخصصان انگلیسی معتقدند تومور مغزی در نوجوانی و بزرگسالی حاصل استفاده بی رویه کودکان از وسایل الکترونیکی است.
این روزها کمتر پیش میآید گوشی تلفن و یا تبلت دست کودکان نبینیم؛ بچههای 3 و 4 ساله حتی اگر خودشان صاحب گوشی همراه و تبلت نباشند، تمام فوت و فن های تلفن همراه پدر و مادرشان را از حفظ هستند، حتی بهتر از خود آن ها و اگر تنها یکی دو سال بزرگ تر باشند، صاحب تبلت های اسمارت میشوند.
وقتی فاصله بین استعداد بالقوه فرد و استعدادهای بالفعل او مشهود و زیاد باشد می گوئیم افت تحصیلی اتفاق افتاده است. افت تحصیلی فقط تجدیدی و مردود شدن نیست بلکه وقتی که یادگیری های دانش آموز از توان بالقوه و حد انتظار کمتر باشد افت تحصیلی اتفاق افتاده است.
ضریب هوشی پایین: دانش آموزی که ضریب هوشی (آی کیو) او 70 به پایین است طبیعتا در آموزش مشکل خواهد داشت. نباید دانش آموز را با دیگری مقایسه کرد بلکه باید کاری کرد که از استعدادهای حاضر بهترین استفاده را ببریم. احترام به هوش فرزندان، پذیرش آن از سوی خانواده و معلم و تلاش برای فعال کردن آن از ضروریات امور تربیتی است. دانش آموز با داشتن ضریب هوشی متوسط ( 100 ) می تواند به درجات علمی خوبی برسد به شرطی آنکه امکانات روانی، محیطی و آموزشی مناسب هم فراهم باشد. بیسواد بودن والدین و عدم رفع اشکالات درسی دانش آموز: بیسواد بودن والدین و ناتوانی آن ها در هدایت تحصیلی فرزندان و رفع اشکالات درسی آن ها یکی از عوامل مهم افت تحصیلی دانس آموز است. هوش و توان تحصیلی در این خانواده ها آسیب می بیند و فرزند روزبروز از نظر اعتماد به نفس به تحلیل می رود. بهتر است والدین به سوی با سواد شدن قدم بردارند و آموزش ببینند تا بتوانند با فرزندان خود ارتباط برقرار کنند و به آن ها در یادگیری کمک کنند.
مدرسه هراسی و ترس از معلم: گاهی مدرسه هراسی و ترس دانش آموز از معلم آنقدر بالاست که تعادل روانی و رفتاری او را بهم می ریزد. اضطراب در احساس دانش آموزان اثر می گذارد، تمرکز ذهن را مختل می کند و هیجانات فرد از تعادل خارج می شود. دانش آموز در کلاس باید بتواند از معلم سوال کند و پاسخ بشنود. نباید دانش آموز پیش دیگران مسخره شود. تنبیهات شدید معلم هم باعث مدرسه گریزی دانش آموز می شود.
نداشتن ارتباط بین والدین و مدرسه: نبودن رابطه بین اولیاء و مدرسه باعث فراموش شدن معلم و دانش آموز می شود. ضعف های او پنهان می ماند، اشکالات رفتاری و درسی رفع نمی شود. داشتن نمرات پایین و تکرار آن ها بی کفایتی دانش آموز را تقویت می کند و ادامه این روند افت تحصیلی را بدنبال خواهد داشت. در مدرسه باید شرایطی فراهم شود که والدین بتوانند با آرامش و عزت نفس با مدیر، معلم و فرزند خود ارتباط برقرار کرده و درباره اخلاق، رفتار، درس و تلاش او جویا شوند.
نبودن آرامش روانی و عاطفی در منزل: عدم امنیت روانی در منزل، انداختن ترس و لرز بر جان فرزندان، کتک کاری بین زن و مرد، طلاق و جدایی، اعتیاد والدین، فقر و نداری، مهاجرت های تحصیلی و… از جمله عواملی هستند که در افت تحصیلی فرزندان بسیار موثرند. نمی توان بد زندگی کرد اما خوب تربیت نمود، بلکه در منزل باید زمینه های آرامش روانی، عزت نفس، پذیرش فرزندان، احترام به آن ها، کنترل واژه ها و گرامی داشتن تلاش فرزندان در نظر گرفته شود تا دانش آموز با راحتی خیال، احساس ارزشمندی و احساس امنیت روانی به تلاش و تحصیل خود ادامه دهد.
بکار بردن واژه های تحقیر آمیز در منزل: نوع واژه هایی را که والدین در منزل بکار می برند اگر تحقیر آمیز و همراه با توهین باشد و این روند ادامه یابد آثار سوء روانی در فرزندان و حتی خود والدین می گذارد. واژه های منفی احساس بی کفایتی را در فرزندان تقویت می کند. دانش آموز خود را شایسته آموختن نمی داند و می گوید: من توان خواندن این درس را ندارم و یا من هرگز به جایی نمیرسم. این نگرش و خودپنداره دانش آموز درباره خود، ریشه در دوران کودکی و خانواده دارد. توهین به هوش دانش آموز و مسخره کردن نمره دریافتی او و مقایسه کردن فرزند با دیگران و هم چنین بد گویی پشت سر معلم دانش آموز و به استهزاء گرفتن آموزش و پرورش از سوی “والدین ناوارد” از عوامل مهم افت تحصیلی فرزندان است. والدین اگر فرزندان سالم، نیکوکار و درسخوان می خواهند اولین کار این است که باید در منزل واژه های خود را کنترل نمایند. کلماتی را بکار ببرند که شادابی، خود ارزشمندی، تلاش و “خود پنداره مثبت” را تقویت کند.
روش مطالعه غلط و معنی دار نبودن آموخته ها: خوابیده درس خواندن، قدم زنان درس خواندن، در جای بسیار نرم نشستن، نزدیکی زیاد چشم به کتاب، رعایت نکردن استراحت در طول مطالعه، نداشتن تمرکز و دقت، شلوغ بودن روی میز مطالعه و… باعث می شود یادگیری به نحو مطلوب اتفاق نیافتد و ما نتوانیم در امتحان نمره مناسب بگیریم.
کارا نبودن معلم در تدریس: معلم باید با علم روانشناسی و تدریس روز آشنا باشد. از دانش آموزان درباره شیوه تدریسش نظرخواهی کند و با همکاران موفقش مشورت کند.
اختلات شخصیتی و مشکلات جسمانی کودک: گاهی علت افت تحصیلی دانش آموز به ویژگی های روانی و شخصیتی فرد برمی گردد. بیش فعال بودن کودک، اختلال سلوکی، افسردگی های خفیف، نگرانی از خانواده، مهاجرت از مدرسه قبلی، آزار و اذیت دانش آموزان، طلاق و جدایی، بی سرپرست بودن یا بد سرپرست بودن دانش آموزان و مشکلات شخصیتی دیگر می تواند افت تحصیلی رابرای فرزند فراهم کند. گاهی علت مشکلات تحصیلی و یادگیری دانش آموز مشکلات فیزیولوژیکی و بدنی است. کم خونی، بیماری قند، داشتن انگل، اختلال در غده تیروئید، صرع خفیف و ناشناخته و… از جمله عواملی هستند که می تواند در تحصیل دانش آموز اثر گذاشته و افت تحصیلی را بوجود آورند.
اضطراب در امتحان و اضطراب در امتحان: اضطراب در امتحان اگر شدید باشد تمرکز فرد، مختل شده و پردازش مطالب در ذهن بهم می ریزد و باعث افت تحصیلی می شود.
معلمان این روزها تکالیف زیادی به کودکان می دهند و در نتیجه کودکان تحت استرس قرار می گیرند، از خواب محروم می شوند، و بدتر از همه سرخورده می شوند. اما مادران نا امیدی وجود دارند که با تکالیف می جنگند و پیروز می شوند.
بحران تکالیف مادری همیشه فکر می کرد ناراحتی ها درباره حجم زیاد مطالب اغراق است. پسرش هیچ گاه بیشتر از نیم ساعت مشق ننوشته بود. اما زمانی که مدرسه اش را عوض کرد، حجم تکالیفش زیاد شد و شش کلاس داشت و برای هر کلاس باید نیم ساعت مشق می نوشت و با یک کوله پشتی پر از تکلیف به خانه بر می گشت.
چنان که آموخته های فرد متناسب با توان و استعدادهای بالقوه اش باشد یا فاصله ای بین توان بالقوه و توان بالفعل دانش آموز نباشد می گوئیم پیشرفت تحصیلی اتفاق افتاده است.
وضعیت فرهنگی خانواده: در خانواده هایی که والدین از طریق کلام و رفتار به علم دانش آموز و معلم او احترام می گذارند موفقیت تحصیلی در این خانواده ها بیشتر مشاهده می شود. هم چنین در خانواده هایی که والدین با کتاب، روزنامه و مطالعه سروکار دارند علاقمندی فرزند هم به مطالعه و بخصوص درس افزایش می یابد.
نسبت به نشانه های فرسودگی آگاه باشید: نا امیدی ممتد، از دست دادن انگیزه و کاهش علاقه به یادگیری. و برای صحبت کردن آماده باشید...
در مطلب قبل در ارتباط با تکالیف دانش آموزان دانستیم باید یاد بگیریم که متخصصان درباره مقدار مناسب تکالیف و تفاوت بین تکالیف هوشمندانه و تکالیف سنگین و راه کارهای مفیدی که کودکان با استفاده از آن ها می توانند بهترین نتیجه را از مطالعه بگیرند، چه می گویند. در ادامه مطلب می خوانیم...
همه ما با اضطراب امتحان آشنا هستیم. هنگام امتحان احساس می کنیم ضربان قلب مان افزایش یافته، کف دست های مان عرق کرده است و همه چیز را فراموش کرده ایم. فکر کردن برای مان مشکل تر می شود و دیگر نمی توانیم به سوال ها پاسخ دهیم.
اضطراب امتحان یکی از رایج ترین مشکلات دانش آموزان به شمار می رود و 50 درصد از کودکان و نوجوانان به آن مبتلا می شوند. چون اضطراب امتحان معمولا عملکرد امتحان را مختل می کند، جای تعجب نیست که پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که دچار اضطراب امتحان می شوند، به طور چشمگیری پایین تر از همسالانی است که اضطراب امتحان ندارند. افزون بر این، دانش آموزانی که امتحان دارند از لحاظ شناختی و اجتماعی خودشان را بی کفایت می دانند، احساس خود ارزشمندی کمتری می کنند و در مقایسه با سایر دانش آموزان، نگرانی ها و ترس های بیشتری را که به امتحان ربطی ندارند، گزارش می کنند. در واقع اضطراب امتحان نوعی اشتغال فکری است که به وسیله خودآگاهی، شک به خود و کم ارزش شمردن خود مشخص می شود. این اعمال هم روی رفتار آشکار و هم روی واکنش های فیزیولوژیک اثر می گذارد.